Activafinanciering

Het aantrekken van geschikte financieringsfaciliteiten bij banken is voor u, ondernemer, de laatste jaren aanzienlijk lastiger geworden. Risk managers zorgen ervoor, dat door bankiers steeds hogere eisen worden gesteld. Soms komen daardoor goede plannen niet tot uitvoering. Om de gewenste financiering toch te kunnen aantrekken is het vaak nodig breder te kijken dan alleen naar de huisbankier. Verschillende oplossingen zijn mogelijk, zoals crowdfunding (zie aparte button) maar ook activafinanciering.

Activafinanciering heeft betrekking op één bepaald bedrijfsmiddel of complex van bedrijfsmiddelen, of vlottend actief. Hierbij kunt u denken aan:

  • lease van onroerende zaken, computerapparatuur of andere bedrijfsmiddelen;
  • factoring van handelsdebiteuren en bevoorschotting van voorraden. Behalve financiering is ook verzekering en overdracht van de administratie van het werkkapitaal mogelijk.

De financier heeft doorgaans specialistische kennis van het object en het waardeverloop, en is daarom vaak bereid hierop een hogere financiering te verstrekken dan de huisbankier. Dat kan voor u de oplossing zijn die u zoekt!

Voor activafinanciering werken wij samen met Dutch Assets Group, specialist in deze vorm van financiering.

Logo DAG

Dutch Assets Group
DAG is een onafhankelijk adviesbureau met een verfrissende kijk op financiering. Samen met de ondernemer zoekt DAG naar een stabiele basis voor de lange termijn, door de juiste financieringsvorm te verzorgen. Klanten moeten weer kunnen ondernemen, dat is het doel.


Factoring en Werkkapitaal
DAG biedt verschillende diensten aan, waaronder factoring, werkkapitaalfinanciering, credit management en leasing. DAG heeft klanten uit allerlei branches, zoals de bouw, mode, transport, handelsbedrijven en importeurs, uitzenden en detacheren. Kijk voor meer informatie op de website.

 Contact
www.dutchassetsgroup.nl  
info@dutchassetsgroup.nl 

Terug naar Advisering

Uw experts

icon_linkedin
ernest1-1

Ernest Gorter

Belastingadviseur
icon_linkedin
Maarten-web

Maarten Freriks

Registeraccountant
icon_linkedin
Dio_Mansour_Meerwijk_Allister_Groep

Dio Mansour

Assistent-accountant