Financiële planning

Veel ondernemers worstelen met de vraag of hun inkomen op lange termijn voldoende gegarandeerd is:

  • Kunt u uw huidige levensstandaard handhaven als u met pensioen gaat?
  • Blijven uw nabestaanden financieel goed verzorgd achter als u er niet meer bent?
  • Kunt u eerder stoppen dan met 67 jaar of moet u juist langer doorwerken?

Een financieel plan geeft antwoord op deze vragen. Dit plan helpt het in kaart brengen van uw financiële situatie en het plannen van uw financiële toekomst. Oudedagsvoorzieningen, sparen, beleggen, sociale zekerheid, financiering, fiscaliteit, nalatenschapsplanning en bedrijfsoverdracht worden op elkaar afgestemd. Dit gebeurt door uw inkomen, uitgaven en vermogen met elkaar in verband te brengen en op een tijdlijn te plaatsen. Ook persoonlijke omstandigheden en belangrijke levensgebeurtenissen, zoals trouwen, kinderen krijgen en met pensioen gaan worden hierin meegenomen. Uiteraard wordt in een financieel plan ook rekening gehouden met tegenslag. Dit gebeurt door meerdere scenario’s uit te werken en door te rekenen. Op deze manier wordt zichtbaar waar in uw financiële situatie mogelijke risico’s zitten, wat al goed geregeld is en waar nog maatregelen genomen moeten worden.

Financiële planning gaat niet over losse producten die nú nodig zijn (zoals hypotheken, verzekeringen), maar over wat past in uw financiële situatie en wat de consequenties van financiële beslissingen zijn op lange termijn.

Veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden en/of de wetgeving kunnen uw financiële situatie wijzigen. Daarom zullen wij periodiek beoordelen of het plan in uw huidige situatie nog aan uw huidige wensen en doelstellingen voldoet.

Een financieel plan brengt meer inzicht maar ook meer rust. Wij geven u graag advies over uw financiële positie en financiële beslissingen. Dit doen wij volledig onafhankelijk; het belang ligt niet in de verkoop van financiële producten, maar in een betrouwbaar advies    

Terug naar Advisering

Uw experts

icon_linkedin
Tamara-web

Tamara Landweer

Financieel planner