Structuuroptimalisatie

Structuuroptimalisatie – veiligheid voor alles!

In de praktijk zien wij dat u als ondernemer druk bezig bent met uw core business. De meeste ondernemers zijn optimistisch ingesteld. Anders waren zij geen ondernemer geworden. Dit optimisme kan zich ook tegen u keren, wanneer u teveel risico’s neemt, of de onderlinge verhoudingen tussen uw vennootschappen juridisch niet hebt afgedicht. Wij zien bij onze nieuwe cliënten veel hiaten. Met name de ondernemer die zakelijk vermogen heeft opgebouwd heeft veel te verliezen.

Om zakelijk vermogen dat u heeft opgebouwd ook echt veilig te stellen biedt Meerwijk Allister Groep de structuuroptimalisatie voor haar cliënten. Deze kan worden gebruikt wanneer sprake is van minimaal een holding en een werkmaatschappij. De structuuroptimalisatie bestaat uit drie gedeelten:

  1. Risicoscan, waarin de huidige situatie wordt geanalyseerd en de risico’s en onbenutte kansen in kaart worden gebracht;
  2. Uitvoering, waarin de rechtsverhoudingen tussen de holdingmaatschappij en de werkmaatschappij(en) juridisch worden afgetimmerd;
  3. Onderhoud, waarbij onder andere de pandakten maandelijks worden geregistreerd en wijzigingen in bedrijfsstructuur, wetgeving en inzichten worden opgevolgd.

Wij bevelen aan dat u zo snel mogelijk de structuur optimaliseert, juist wanneer de zaken goed gaan. U moet het dak repareren wanneer de zon nog schijnt! Bent u nieuwsgierig hoe uw vermogen kan worden beschermd? Wij leggen u met plezier uit hoe het werkt.

Terug naar Advisering

Uw experts

icon_linkedin
ernest1-1

Ernest Gorter

Belastingadviseur
icon_linkedin
Maarten-web

Maarten Freriks

Registeraccountant
icon_linkedin
Marian-Visser

Marian Visser-Veerman

Belastingadviseur