Vincap

“Hun advies snijdt hout”


Vincap is een handelsbedrijf dat voornamelijk sluitingen en kunststof verpakkingen in- en verkoopt. Deze zijn hoofdzakelijk voor levensmiddelen bestemd. Terwijl het overgrote deel van de handel in het buitenland wordt ingekocht, verkoopt Vincap zo'n 90 procent in de Benelux. Meerwijk Allister Groep heeft Vincap begeleid bij een succesvolle management buy-out in 2011.

“Sinds 2001 opereert Vincap bv zelfstandig en we zijn nu met negen mensen in totaal”, zeggen de huidig directeur-eigenaren Paul Devilee en Joost Wurth.

“Toen wij in 2011 een voormalige mede-eigenaar wilden gaan uitkopen, heeft Meerwijk Allister Groep ons intensief begeleid. Op het gebied van financiën, fiscale zaken, financiering, aanvragen bij de bank – zeg maar alles waar onze kennis op dat moment te kort schoot – adviseerden en regelden zij zaken voor én met ons.

We kregen zeer goede begeleiding en een professioneel advies. We werden gewezen op mogelijkheden die we zelf nog niet kenden en kregen af en toe een duwtje in de rug om wat meer out-of-the box te denken. Om een voorbeeld te noemen: Wij zijn wat terughoudend met financieren van onze investeringen. Dat wil zeggen, we investeren liever met eigen vermogen, dan dat we de hulp van een externe financier inroepen. We waren dat gewoon niet gewend en daar heeft Meerwijk ons in geadviseerd en ze heeft aangetoond dat wij op basis van ons businessplan en historie die financiering eenvoudig zouden moeten kunnen terugbetalen.

We zijn nu drie jaar verder en we kunnen concluderen dat dergelijk advies hout heeft gesneden. We hebben de prognoses ruimschoots gehaald en de bedrijfsresultaten zijn ook boven verwachting.

Behalve deze advisering verzorgt Meerwijk Allister Groep voor ons ook boekhoudkundige zaken, alles rondom de jaarrekening en andere zaken op het vlak van accountancy. Daarin zijn ze flexibel en persoonlijk: wij zijn geen nummer maar een klant.”

Terug naar Testimonials - Meerwijk Allister Groep